Binnenkijken bij

Rogier en Marleen

Het ingebouwde koffiezetapparaat komt dan zeker van pas in onze antracietgrijze keuken

‘Onze antracietgrijze moderne keuken is precies zo samengesteld als we wensten. We zijn zeer tevreden over onze samenwerking met HenZom Keukens.’

‘We koken niet alleen in onze keuken, maar we wonen er ook. We drinken bijvoorbeeld gezellig samen koffie aan de eettafel of we zitten op de kruk achter de laptop’, zeggen Rogier en Marleen over hun nieuwe woonkeuken van HenZom Keukens. Het ingebouwde koffiezetapparaat komt dan zeker van pas. In een handomdraai hebben ze lekkere koffie.

Uitstekende apparatuur
Ook van de overige keukenapparatuur wordt door de familie graag gebruik gemaakt bij het koken, zoals de inductiekookplaat en de combi-oven. Bovendien is er voldoende werkblad om met meer personen te kunnen koken. ‘De eerlijkheid gebiedt echter dat Marleen vaker kookt dan ik, ik ben meer van het opeten’, lacht Rogier.

Persoonlijk betrokken
In het hele proces van idee tot oplevering sprak vooral de betrokkenheid van Henri Zomer hen aan. ‘Hij nam de tijd voor ons. We voelden ons nooit opgejaagd door hem.’ Daarnaast vertaalde Henri hun wensen in een uitstekend ontwerp. ‘We vinden het fijn als onze zoon zich makkelijk in een rolstoel door de keuken kan bewegen. Daarom wilden we geen kookeiland. We kozen voor een opstelling waarbij de keukenkasten tegen de wand zijn geplaatst.’

Leefkeuken
Door deze indeling wordt de ruimte nu optimaal benut. ‘Ook de routing is perfect. We kunnen overal makkelijk bij.’ Zo is de keuken niet alleen ruimtelijk, maar ook functioneel én gezellig. ‘Het is meer dan een plek om te koken. Het is een echte leefkeuken’, aldus Rogier.