Binnenkijken bij

Gabriëlle en Rob

Het barretje kwam als oplossing voor de dragende pilaar. Zo heeft Henri die slim verwerkt.

Gabriëlle en Rob hebben een echte leefkeuken: de plaats in huis waar het gezin de meeste tijd doorbrengt met elkaar. De ruimte voor hun nieuwe, moderne keuken – strak en zwart – werd vergroot door een muur te verplaatsen en daarna ingevuld in samenwerking met HenZom Keukens.

De verbouwingsplannen begonnen met een nieuwe vloer, vertelt Gabriëlle lachend. De nieuwe keuken kwam erachteraan. Waar nu het barretje zit scheidde voorheen een muur de keuken van de eethoek. Daar is nu een mooie strakke eetkeuken, als één geheel, van gemaakt. ‘We zijn meteen naar HenZom Keukens gegaan. We hadden er veel goede verhalen over gehoord en komen graag bij ondernemers in de buurt. Henri Zomer heeft onze wensen goed vertaald in het ontwerp.’

‘We wilden de keukenindeling liefst niet te veel veranderen, om de verbouwing niet té ingrijpend te maken. Het barretje kwam als oplossing voor de dragende pilaar. Zo heeft Henri die slim verwerkt.’

Strak, zwart design
Het strakke, zwarte design van de keuken is tot in detail doorgevoerd. Dat zien we in de lamp van Jansen & De Bont (‘in alle kleuren en sterkten in te stellen’) boven de Quooker (‘die namen we op advies van Henri’), de prominente afzuigkap (‘sommige mensen denken dat we er een televisie bij hebben’) en in de barstoelen. ‘Die krukken vonden we ook bij HenZom. Ze zijn in hoogte verstelbaar. We kunnen ze dus ook bij de eettafel gebruiken.’

Koffiehoekje
In de hoge wand past de Bosch stoomoven mooi in het beeld en aan de linkerkant zit de hoge koelkast – een vriezer hebben Gabriëlle en Rob in de berging. De hoge kasten en brede laden bieden ruim voldoende bergruimte en een subtiele blikvanger ten slotte is het koffiehoekje. Dat is mooi verborgen in de hefkast tegen het aanrecht, waardoor het aanzien van de keuken des te strakker blijft.