Binnenkijken bij

Gitte en Peter

Werkruimte is overvloedig aanwezig met het grote blad in onze moderne zwarte keuken

Verhuizen of verbouwen, dat was de kwestie voor Gitte en Peter. Ze besloten tot een flinke verbouwing waarbij de keuken prioriteit had, zeker voor de bevlogen kok Peter. In de nieuwe keuken heeft hij alle ruimte en benodigdheden om zijn hobby uit te oefenen.

Koken gebeurt dus graag en uitgebreid bij Gitte en Peter thuis. Bijna elk weekend zijn er vrienden of familie over de vloer om daarvan mee te genieten. In de oude keuken was dat een beetje behelpen: te klein en met een te lage afzuigkap erin waartegen het hoofd nog weleens gestoten werd. Wát een verschil met de nieuwe keuken: hier koken ze met meer passie en plezier dan ooit.

Persoonlijk contact
‘Vrienden van ons hadden een keuken gekocht bij HenZom Keukens en waren er lyrisch over’, vertelt Peter. ‘Wij dachten dat het misschien boven ons budget zou zijn, maar toen we er eenmaal waren, waren we meteen verkocht. De kleinschaligheid en het persoonlijk contact met Henri Zomer spraken ons erg aan. En de keuken paste keurig binnen het budget.’

Dekton
De keuze viel op een moderne zwarte keuken met een dik Dekton werkblad. ‘Dat is zo hard dat je er alles mee kan: ik zet de hete pannen erop, ik snijd erop, allemaal geen probleem.’ Werkruimte is overvloedig aanwezig met het grote blad op het kookeiland en het aparte spoelgedeelte erachter. En het hoofd stoten tegen de kap is er niet meer bij dankzij de kookveldafzuiging in de inductieplaat. Te midden van de grote koelkast (rechts) en de aparte vriezer (links onder) zitten in de hoge wand twee ovens: een stoomoven en een combimagnetron van NEFF.

Ombouw
Het lichtplan en de ombouw rondom de kasten werden ook door HenZom Keukens meegenomen in het ontwerp en uitgevoerd. ‘Dat was prettig. Wij hoefden zelf niks te doen in de planning en als er ergens eens een kastje niet mooi afsloot, dan werd dat gelijk opgelost met een nieuw deurtje. Alles verliep perfect en onze keuken is nu echt een pronkstuk in huis geworden.’