Binnenkijken bij

Roos en Robin

Strakke, zwarte keuken met een lang werkblad

Het is het eerste huis voor Roos en Robin en ze hadden nauwkeurig uitgedacht hoe hun eerste nieuwe keuken eruit zou zien. In HenZom Keukens vonden ze de keukenspecialist die hun ideeën precies uitwerkte zoals ze hoopten.

Het zwart, grijs en wit komt overal in huis terug en bij de bouw van de woning hadden ze de gang al laten verlengen, om de keuken groter te maken. ‘We hadden van veel mensen over Henri Zomer gehoord, dus we zijn naar hem toe gegaan om te kijken of hij iets kon maken dat paste bij onze planning, budget en wensen. Dat was zo. Wat vooral heel prettig was bij HenZom Keukens: zijn eerste vraag was ‘wat wil je?’ in plaats van ‘wat is je budget?’.

Strakke, zwarte keuken
Wat ze wilden was een moderne keuken, strak en zwart. Met een lange werkbank aan de kant van de gang, met een inductieplaat van Siemens en een afzuigkap van Novy (‘die is op het laatste moment gekozen, omdat deze zo plat is dat hij niet voor het raam uitkomt’), een Quooker en een Siemens vaatwasser. In de hoge apparatenwand zijn de combimagnetron en de grote koel-vriescombinatie ook van Siemens. Daaromheen hebben Roos en Robin vooral veel kastruimte tot hun beschikking. ‘We woonden hiervoor allebei nog thuis, dus zoveel spullen hadden we nog niet. Maar het zal vanzelf wel vollopen’, lacht Roos.

Gemarmerd keramiek werkblad
Het grote vraagteken vooraf was eigenlijk nog het werkblad. Ze dachten aan wit, maar in de showroom van HenZom viel het oog op dit gemarmerd keramiek. ‘We dachten dat het misschien te heftig zou zijn, maar het is juist subtiel en een leuke eyecatcher in de keuken. Het gemarmerde patroon loopt van het blad over in de rand. Dat komt niet vaak voor, zei Henri, dat het uit één stuk is gemaakt. Dat is een gelukje voor ons.’