Binnenkijken bij

Esther en Alex

De zwarte woonkeuken is echt een meubelstuk, midden in huis

Een moderne keuken is vaak een zwarte keuken, maar Esther en Alex wisten hun keukenontwerp toch net een andere twist te geven, in overleg met HenZom Keukens. Ze combineerden de zwarte fronten met houten elementen en maakten zo van hun keuken echt een meubelstuk, midden in huis.

Ze realiseerden een uitbouw aan hun huis en schiepen daarmee de ruimte voor deze heerlijk riante leefkeuken; centraal in huis, zoals gezegd, en ook nog eens prachtig aan de tuin gelegen. Ze bezochten veel keukenzaken om inspiratie op te doen en kwamen dus goed beslagen ten ijs bij HenZom Keukens. ‘HenZom is dichtbij huis voor ons én ze zijn dealer van de NEFF keukenapparatuur waarnaar we op zoek waren.’

‘In gesprek met Maurice Zomer kwam hij met het idee van de houttinten. We zagen een voorbeeld in de showroom en vonden het erg mooi. We hebben daar zelf de zwarte kasten bij uitgekozen.’ Het plaatje wordt vervolmaakt met het stoere gemêleerde werkblad van keramiek.

NEFF keukenapparatuur
Alle apparatuur is dus van NEFF: koelkast, vaatwasser, kookplaat en de beide ovens: een combi-stoomoven en een combimagnetron. ‘Wij wilden eigenlijk twee ovens én een magnetron, maar Maurice adviseerde het op deze manier te doen en daar zijn we nu heel blij mee.’ De afzuigkap van Novy boven het kookeiland zit in het verlaagde plafond dat ook door HenZom werd gerealiseerd. De LED-strip boven het zwevende plafond is te bedienen met Philips Hue, zoals alles smart is ingericht in de keuken. Met de tablet aan de muur naast de nis met de plankjes erin kunnen Esther en Alex alles besturen, tot het speels verlichte open kastje in het kookeiland aan toe.

Netjes en strak
De oplevering in coronatijd zorgde voor enige oponthoud in de aankomst van alle apparatuur. ‘Om dat te overbruggen kregen we leenapparatuur. En toen het folie om de kastjes afdrukken had achtergelaten loste HenZom dat meteen op en werd het alsnog netjes en strak opgeleverd’, zo kijken Esther en Alex terug. ‘We hadden vanaf het begin een goed gevoel bij HenZom Keukens en dat gevoel bleek te kloppen.’