Binnenkijken bij

Marian en Rudi

Vroegere stal omgetoverd tot landelijke woonkeuken

Probeer het je nog maar eens voor te stellen: deze prachtige landelijke woonkeuken was voorheen een stal voor tien koeien! HenZom Keukens mocht Marian en Rudi meehelpen om de ruimte te transformeren in passende stijl, met dit indrukwekkende en sfeervolle resultaat.

De robuuste look van de houten kasten in de keuken sluit naadloos aan bij de originele gebinten die de constructie van deze oude boerderij dragen. ‘Dit was het achterhuis van de boerderij’, vertelt Rudi. ‘Wij hadden wel ideeën over de woonkeuken die we erin wilden realiseren, maar hoe we dat precies moesten aanpakken, wisten we niet. Vrienden tipten ons daarop HenZom en de manier waarop we daar werden benaderd sprak ons erg aan. Samen met Henri en Maurice zijn we vervolgens tot dit ontwerp gekomen.’

Houten kasten

Het is een stoere, landelijke woonkeuken geworden met de houten kasten en de zwarte omkadering, inclusief stevig zwart werkblad, met een werkje erin voor die extra robuuste – niet te strakke – uitstraling. Het kookeiland biedt veel werkruimte en is een fijne plek om aan te eten of een kop koffie aan te drinken. Speels is de manier waarop de achterwand iets ‘uit de nis komt’, wat het beeld lekker levendig maakt. Boven de koffiecorner hangen Marian en Rudi nog eikenhouten planken op, om het plaatje compleet te maken. In de bijkeuken is de landelijke stijl doorgetrokken. De fronten hebben daar alleen een houtlook, in plaats van het echte hout uit de keuken.

Uitzicht kookeiland

Voor Marian kwam een wens uit met de stoom- en de combioven. Aan weerszijden zitten de grote koelkast en een flinke voorraadkast. Het eiland is om aan te koken en spoelen en dat gebeurt met een onovertroffen uitzicht over het eigen land, waar Marian en Rudi de wilgen in de verte ‘weg zien lopen’ richting het dorp.

Montage

Rudi deed een groot deel van de verbouwing van de woning zelf en kon de professionele montage van de keuken door HenZom erg waarderen. ‘Dat kan alles maken of breken, maar de monteurs die het deden, waren heel kundig. Ze hadden overal een oplossing voor en werkten heel netjes. Voor de hele samenwerking, van verkoop tot service achteraf, met HenZom zijn we erg tevreden.’