Binnenkijken bij

Gerda en Albert

Binnenkijken bij Albert en Gerda: een moderne keuken die doorvloeit naar het woongedeelte

Sinds oktober 2021 konden Albert en Gerda hun nieuwe woning betrekken, waar nog veel aan te doen was. Het begon met een likje verf op de muren en eindigde met een complete renovatie van de benedenverdieping. Hieronder vertelt Albert meer over dit proces, de nieuwe keuken en over de samenwerking met HenZom Keukens.

Van keuken tot benedenverdieping

Via een advertentie in de lokale krant kwamen Albert en Gerda uit bij HenZom Keukens, een keukenspecialist in de regio. “Wij hadden de voorkeur om samen te werken met een lokale keukenboer waar kwaliteit voorop staat”, begint Albert te vertellen. “We zijn om tafel gegaan met Henri en Maurice en dat klikte meteen. Vanuit HenZom zijn er ook onder andere een stukadoor en elektricien aangehaakt, aangezien Henri aangaf dat ze het hele project rondom de benedenverdieping konden ontzorgen, inclusief dressoir, kastenwand en vloer.”

Moderne keuken anno 2023

De indeling van de keuken bleef grotendeels behouden, maar de rest is volledig gemoderniseerd. “De keuken was = gedateerd dus we wilden graag alles anno 2023 maken”, legt Albert uit. “Zo hebben we gekozen voor een duurzaam Dekton-werkblad, twee stoomovens, een moderne kookplaat met geïntegreerde afzuiging en warmhoudlade. Zelf zit ik in de wijnhandel dus een mooie wijnkoelkast kon natuurlijk niet missen. Het is fijn om al deze apparaten tot onze beschikking te hebben, aangezien we graag in de keuken staan.”

Gezellige ruimte midden in huis

Om de keuken te integreren in de rest van de benedenverdieping, lieten Albert en Gerda een dressoir maken van hetzelfde materiaal als de keukenkasten. Ook werd er in de keuken een sfeervol barretje tegen de muur geplaatst met uitzicht op de tuinkamer. “Het is een ruimte waar je even kunt relaxen, een glas wijn kunt drinken of aan de bar kunt eten”, beschrijft Albert. “Het doorkijk zorgt ervoor dat de keuken bij de rest van de woning betrokken blijft, terwijl het geborgen gevoel in de keuken behouden wordt dankzij de muur.”

Samenwerking met HenZom Keukens

De samenwerking met HenZom Keukens werd door Albert en Gerda positief beoordeeld: “Het contact was makkelijk, ze waren goed bereikbaar en doortastend in hun oplossingen. Henri en zijn zoon zijn servicegerichte ondernemers waar we ook achteraf nog contact mee kunnen opnemen als er iets mis zou zijn. Als je een goede keuken en een goede service wilt, dan zouden wij zeker aanraden om met hen te gaan praten.”