Binnenkijken bij

Monique en Egbert

Binnenkijken bij Monique en Egbert: Creativiteit en Licht in de nieuwe HenZom Keuken

Nadat Monique en Egbert hun huis vijf jaar geleden hadden gekocht, besloten zij om te gaan verbouwen. Omdat ze het gevoel hadden dat zij hier écht op hun plek zitten, vonden zij het belangrijk dat het huis helemaal bij hen zou passen. Hier hoorde natuurlijk ook een nieuwe keuken bij. Hieronder lees je hoe zij bij HenZom Keukens zijn beland en hoe de keukenverbouwing verliep.

Hoe zijn jullie bij HenZom Keukens beland?

Na een periode rondgekeken te hebben bij meerdere keukenleveranciers, vond het stel HenZom Keukens. Monique: “We keken op internet voor inspiratie en kwamen HenZom daar tegen. Wat ons meteen aansprak, was de frisheid en creativiteit die ze uitstraalden. We zagen hier nieuwe, verrassende ideeën qua inrichting wat we erg leuk vonden. Zo kregen wij al gauw het gevoel dat wij hier onze keuken wilden laten ontwerpen.”

Wisten jullie goed wat jullie wilden?

“We hadden in het begin eigenlijk weinig ideeën”, vertelt Monique. “We dachten vast te zitten in een bepaald patroon over waar de kookplaat en de spoelbak zou moeten worden geplaatst. We vonden het daarom erg fijn dat Maurice van HenZom ons een nieuwe kijk op ons huis en de keuken kon geven.”

Een lichte keuken met robuuste elementen

Over het ontwerp en de stijl van hun keuken vertelt Monique: “Onze keuken begon met het idee om een draagmuur te verwijderen, iets wat we eerst voor onmogelijk hielden. Volgens Maurice bleek dat toch mogelijk te zijn, wat zorgde een hoop nieuwe mogelijkheden. We wilden een licht design met wat stoere en robuuste elementen. Samen hebben we kleuren en materialen gekozen die daar perfect bij passen.”

“We houden van een licht huis met lichte spullen en de keuken past daar goed bij”, vervolgt Monique. “Het verwijderen van de muur en de nieuwe inrichting zorgden ook voor meer lichtinval. Daar waren we allebei meteen enthousiast over. Ook zijn we beiden erg blij met onze wijnklimaatkast. Egbert en ik vinden het namelijk leuk om goede wijnen uit te zoeken, op te bergen en samen van te genieten. Tenslotte is de wijnkoeling ook een échte eyecatcher.”

De service van HenZom

“Ze hebben niet alleen onze keuken ontworpen, maar ook onze bijkeuken en twee kastenwanden in de woonkamer”, vertelt Monique tevreden. “Onze interieurstylist kwam met het idee van de kasten en vertelde ons dat daar echt maatwerk voor nodig was. Maurice heeft ook dit heel creatief opgepakt en ervoor gezorgd dat het één mooi geheel werd.”