Binnenkijken bij

Lianne en Albertjan

Binnenkijken bij Albertjan en Lianne

Een keuken is vaak het hart van een huis, en voor Albertjan en Lianne is dit geen uitzondering. Samen met hun samengestelde gezin wilden ze een keuken die niet alleen functioneel was, maar ook bijdroeg aan de gezelligheid en sfeer in hun huis. Ze kozen voor een keukenverbouwing en schakelden daarvoor de hulp in van HenZom Keukens. Hieronder vertelt het stel meer over deze nieuwe keuken.

Hoe zijn jullie uitgekomen bij HenZom?

“Wij zijn op zoek gegaan naar een luxe keuken bedrijf in de omgeving van Borne die onze wensen kon ontwerpen. Zo zijn wij bij Maurice van HenZom gekomen.”, antwoordt Albertjan. “Bij hem kregen we goed advies en een creatief ontwerp. We wisten nog niet precies wat we echt wilden, dus heeft Maurice ons goed geholpen tijdens het proces.

Wel wisten we dat we een kookeiland wilden. Dankzij allerlei samples en staaltjes konden we in de showroom de juiste materialen en kleuren bij elkaar kiezen.”

Een lang keukeneiland

Albertjan vertelt verder over het ontwerp: “Maurice heeft gezorgd voor twee losse kookeilanden die gescheiden zijn door een barretje. Wij vonden dit een bijzonder ontwerp wat je niet vaak ziet. We hebben best een grote ruimte en daarom moest er wel een keuken in die deze ruimte goed zou benutten. Er is meer dan genoeg ruimte om te koken en om tijd door te brengen met onze kinderen.”

Eenheid in de ruimte

“Tussen de blokken van het kookeiland hebben we een notenhouten blad”, vervolgt Albertjan. “Ditzelfde notenhout komt weer terug in de sierlijsten. Ook hebben we dezelfde zwarte kleur gekozen voor de kastjes als we hebben qua kozijnen. Het is een strak design wat goed bij andere elementen in ons huis past. Daarnaast gaat niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de materialen en afwerking die de keuken duurzaam maken.”

“De kwaliteit van de kastjes is heel hoog”, vult Lianne aan. “De afwerking van het hout in de lades is bijvoorbeeld echt een groot verschil met andere keukenzaken. Het is niet alleen mooi aan de buitenkant, maar ook binnenin de lades. We vonden het belangrijk dat het een duurzame keuken zou worden met het oog op de toekomst.”

Waar worden jullie blij van in de keuken?

“Dat is toch wel de sfeer van de keuken en de grootte ervan,” vervolgt Lianne. “Het is echt een totaalplaatje.” Albertjan vult aan: “Elke ochtend als ik naar beneden kom word ik blij van de keuken. Het is echt een plaatje. Ook mijn ingebouwde koffiemachine maakt me heel blij. Het is een heerlijke plek om te zijn.”

“Als er iemand kookt of bij het ontbijt zit er altijd wel iemand aan het barretje. Dan gaat een van onze kinderen hun verhaal vertellen of we doen samen een spelletje. We zitten er heel vaak. Het wordt dan toch een tweede woonruimte voor ons. De samenwerking met Maurice verliep heel goed. We zouden zo weer een keuken bij ze bestellen.”