Binnenkijken bij

Mariël en Bastiaan

Binnenkijken bij Mariël en Bastiaan: luxe open keuken met kookeiland

Een keuken die naast mooi ook nog eens uiterst functioneel is: de gloednieuwe keuken van Mariël en Bastiaan heeft het allemaal. Samen met HenZom Keukens hebben zij hun oude keuken omgetoverd tot een prachtige ruimte in huis. In dit interview duiken we in hun verhaal en vertelt Mariël over hun ervaringen rondom de verbouwing.

Het proces rondom de nieuwe keuken

“We waren eigenlijk van plan om een aantal elementen in onze keuken te vervangen”, begint Mariël te vertellen. “De keuken was op zichzelf nog in goede staat, maar we hadden bijvoorbeeld een verouderde afzuigkap die uit het plafond hing en nog een gasplaat in plaats van een elektrische plaat. Bij HenZom gaven ze aan dat we net zo goed een nieuwe keuken konden doen en daar werden we eigenlijk meteen enthousiast van!”

Van witte hoekkeuken tot luxe open keuken met kookeiland

Mariël had al een duidelijk beeld in haar hoofd van wat ze wilde in hun nieuwe keuken. Ze wilde een kookeiland waarmee de keuken kon worden getransformeerd tot een centrale plek in in huis. Daarnaast droomde ze van een marmeren werkblad en zwarte frontjes.

“Ik wilde dat onze keuken niet alleen functioneel was, maar ook echt een eye-catcher zou zijn”, legt ze uit. “Hiervoor hadden we een witte hoekkeuken die voornamelijk functioneel was, maar nu voegt het ook op een visuele manier veel toe aan de ruimte.”

Het kookeiland als ontmoetingsplek

Wat Mariël en Bastiaan het waarderen aan hun nieuwe keuken, is hoe het de sfeer in hun huis heeft veranderd. “Onze keuken is nu echt een deel van ons huis geworden”, aldus Mariël. “Het nodigt iedereen uit om rond het eiland te hangen, borrelen en eten. We merken ook dat mensen er graag omheen gaan staan met verjaardagen. Zoiets had je in de vorige keuken niet. Elke ochtend als ik naar beneden kom, maakt het me gelukkig.”

Veel praktische verbeteringen

Naast de esthetische aantrekkingskracht van hun nieuwe keuken, waarderen Mariël en Bastiaan ook de praktische voordelen ervan. Het gebruik van een stoomoven, Quooker en inductiekookplaat heeft hun kookervaring veranderd. “Alles is zó snel klaar”, zegt Mariël. “Het is heel makkelijk om groenten, rijst en bijvoorbeeld vis in de stoomoven klaar te maken. Ook de Quooker is ideaal voor het klaarmaken van het flesje voor de kleinste. Tenslotte is de keuken heel makkelijk schoon te houden, vooral in vergelijking met onze oude gaspitten.”

De service van HenZom

Hoewel geen enkel project zonder uitdagingen verloopt, zijn Mariël en Bastiaan over het algemeen zeer tevreden over de service die ze van HenZom Keukens hebben ontvangen. “Er gaat met een keuken altijd wel iets niet in één keer goed, maar dan was het bij HenZom ook weer heel snel opgelost”, vertelt Mariël. “De communicatie was uitstekend. Ze waren altijd bereikbaar en we zijn erg tevreden met onze keuken!”