Binnenkijken bij

Jeannette en Peter

Leefkeuken op maat: ruim, creatief en prachtig blauw

Hij is met recht uniek in zijn soort, deze prachtige maatwerk keuken die Jeannette en Peter met HenZom Keukens realiseerden bij een grote verbouwing in huis. De kleurstellingen en verrassende elementen maken deze leefkeuken een ware blikvanger bij binnenkomst van de woning.

Want je kunt er niet omheen: uit de gang loop je direct tegen het grote, strakke keukenblok aan. Daarin is een warme, zwarte houtnerf (het is gespoten eiken fineer) gecombineerd met een stoer dik aanrechtblad met een chique marmeren uitstraling. Het geheel oogt fraai tegen de kleurrijke wand, in het blauw dat we als ‘rode draad’ overal terugzien in de keuken.

Keukenadvies HenZom
‘We wilden geen bovenkasten’, verklaart Jeannette het uitgangspunt voor de bijzondere keukenopstelling. Lachend: ‘Want ik ben niet zo groot. En het paste ook niet meer in de nieuwe indeling. Ik vind het leuk om zelf ideeën op papier te zetten. Die hebben we meegenomen naar HenZom waar het keukenontwerp verder is uitgewerkt. Het was een aardige adviseur. Hij luisterde echt naar onze wensen en werkte die mooi uit. De montage van de keuken is daarna ook heel soepel verlopen.’

Barretje en rondzit
Aan het keukenblok is een barretje gerealiseerd – de stoelen ook weer in blauw – waarvan veel gebruik gemaakt wordt door Jeannette en Peter zelf en door gasten. ‘Die gaan vaak automatisch daar zitten als ze binnenkomen. Heel gezellig. We zitten er graag.’ Ze kunnen ook uitwijken naar de rondzit – in elegant blauw uiteraard – waarmee op creatieve wijze een punt in de vorm van het huis is ingevuld. ‘HenZom heeft ons een interieurbouwer geadviseerd die inderdaad de rondzit en kasten voor ons heeft gemaakt’, vertelt Jeannette.

Wijnklimaatkast
Tegenover het keukenblok zit de hoge zwarte apparatenwand in een kloeke ombouw. Blij zijn ze met de grote stoomoven waarmee het fijn werken is. De wijnklimaatkast eronder zorgt ervoor dat de wijn altijd op de juiste temperatuur geserveerd wordt én ziet er mooi uit bovendien. ‘Verder hebben we vooral veel grote laden en kastjes met lekker veel ruimte. Het is gewoon een hele fijne keuken geworden.’