Binnenkijken bij

Monique en Rowan

Een strakke witte keuken, hierdoor wordt de ruimte met U-vorm optimaal benut

Een strakke, witte keuken in een warme, kleurrijke omgeving. Dat gaat prima samen. Met verschillende speelse elementen en afwijkende kleuren werd bij Monique en haar zoon Rowan een bijzonder fraai keukenontwerp gerealiseerd.

‘Ik houd van strak en opgeruimd, maar ook van warme kleuren en gezelligheid. Henri Zomer van HenZom Keukens begreep goed hoe ik het wilde hebben. Daardoor is het hele ontwerpproces vloeiend verlopen. Het keukenoppervlak is niet heel groot, maar is met deze U-vorm wel optimaal benut.’

Timmerwerk op maat
De keuken is licht, modern en greeploos. En hij is semi-afgesloten door de ombouw rond de hoge kast en de blauwe wand achter de piano. Toch lopen keuken en woonkamer soepel over in elkaar. De wand achter de piano is op maat getimmerd door de monteur van HenZom. Het frame aan de zijkant ervaart Monique als extra gezelligheid in de ruimte.

In het keukenblok heeft ze een inductieblad met geïntegreerde afzuiging, de vaatwasser en verder volop bergruimte. Op het aanrecht springt het decoratieve frame onmiddellijk in het oog. Dat hout komt terug in de bovenkast rechts van de kraan. De beide bovenkasten brengen met spots letterlijk verlichting in de keuken.

Hoge keukenkast
In de hoge kast zitten boven en onder de stoomoven twee kasten met lades erin. De bovenste kast is iets warmer zodat (rode) wijn er mooi op kamertemperatuur in bewaard kan worden. Achter de deur ernaast, deze werd bij de installatie iets naar voren getrokken, zit de provisiekast.

‘Het is allemaal erg praktisch’, vindt Monique. ‘Van de inductieplaat stap je zo naar de oven en vanuit de gang loop je makkelijk, zonder obstakels de keuken in. Henri luistert naar je wensen en denkt goed mee. Het is echt een fijne plek geworden.’