Binnenkijken bij

Ron en Henk

‘De stoomfunctie en koffie met een enkele druk op de knop maken van onze zwarte keuken een gezellige plek’

‘We hadden de woonkamer net zo goed kunnen laten zitten, want we zitten meer achter dan voor’, klinkt het lachend als Ron en Henk spreken over hun nieuwe keuken. ‘We hebben er alle ruimte, de apparatuur is fijn. Het bevalt perfect.’

Ze wilden een zwarte keuken. De keukenapparatuur moest van een kwalitatief goed merk zijn. En dat het werkblad een robuuste uitstraling moest krijgen – als contrast met het strakke zwart en in aansluiting bij de andere betonlook elementen in huis – was op voorhand ook wel duidelijk. Met die uitgangspunten mocht Henri Zomer van HenZom Keukens zich aan het ontwerp zetten, want bij HenZom kregen Ron en Henk het beste gevoel van alle leveranciers die ze bezochten.

NEFF apparatuur
Ze zijn dus veel en graag in de keuken. Aan de eettafel, maar zeker ook aan de bar aan het kookschiereiland. Daar ontbijten ze, pakken ze een snelle lunch of houden ze elkaar gezelschap tijdens het koken, met een lekker drankje erbij. De wijnklimaatkast is daarvoor binnen handbereik – een wens van Henk, die fervent wijnliefhebber is. Aan het eiland wordt gekookt op een NEFF inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie en brengt de uittrekbare kraan gebruiksgemak bij de gootsteen.

NEFF apparatuur komt ook terug in de hoge wand achter het kookeiland. Met een combi-stoomoven en een luxe koffieapparaat. ‘Erg fijn hoor. Daar waren we niet aan gewend: de stoomfunctie en koffie met een enkele druk op de knop.’ Rechts van de oven hebben ze nog een riante koelkast. De hoge kast links en de onder- en bovenkasten en -laden hebben voldoende opbergruimte in zich.

Ruime leefkeuken
Ruimte is voor Ron en Henk het grootste goed in hun grote, nieuwe leefkeuken. En: ‘De samenwerking met HenZom is erg prettig verlopen. Tot en met de installatie aan toe, door nette monteurs. We moesten alleen even wachten op de stalen schuifdeur, maar dat kwam door de latere levering. Dat is allemaal keurig opgelost.’