Binnenkijken bij

Anita en Paul

Binnenkijken bij Anita en Paul: een moderne keuken met kookeiland in een nieuwbouwwoning

Na jaren van dromen en plannen konden Anita en Paul eindelijk hun eigen huis bouwen en inrichten – met als middelpunt hun prachtige moderne keuken met kookeiland. Het resultaat is een prachtige ruimte waar familie en vrienden graag samenkomen. Hieronder vertelt Anita meer over dit inspirerende keukenproject.

De droom van een moderne keuken met kookeiland komt uit

Anita en Paul hadden altijd al de wens om hun eigen huis te bouwen. “Toen we eindelijk een stuk grond konden kopen na 18 jaar op een kavellijst te hebben gestaan, wisten we dat dit dé kans was om onze droomkeuken te realiseren”, vertelt Anita. “Het was al de derde of vierde keer dat we een keuken gingen uitzoeken, maar ditmaal moest er ook een heel huis omheen ontworpen worden. Daarom zijn we ons goed gaan oriënteren over wat we mooi en belangrijk vinden.”

Een keuken ontworpen voor samen koken en gezelligheid

“Wij houden van koken, en onze zoons ook”, vervolgt Anita. “Daarom vonden wij het heel belangrijk dat er genoeg ruimte was om met meerdere mensen tegelijk in de keuken te staan. Ook kozen we voor een ruime oven zodat we makkelijk voor meerdere mensen tegelijk kunnen koken. Er komen namelijk geregeld vrienden en familieleden bij ons eten. Laatst maakten we nog heerlijke zelfgemaakte pasta en mosselen. Het ruime kookeiland was een element wat niet kon ontbreken in het ontwerp.”

Ontwerp en functionaliteit

Bij het ontwerpen van de keuken werkten Anita en Paul nauw samen met HenZom Keukens om hun ideeën tot leven te brengen. “Paul en ik hadden zelf de keuken van tevoren al ontworpen. Ook hadden we alvast de apparatuur uitgezocht vanwege de destijds lange levertijden. Henri en Maurice gaven ons goede tips om de ruimte nog praktischer te maken. Een slimme oplossing was het integreren van stopcontacten achter het front van de laden, waardoor het werkblad vrij blijft van hinderlijke blokken. Dit soort praktische details maken het dagelijkse gebruik van de keuken erg plezierig.”

Bijzondere details en persoonlijke accenten

De keuken van Anita en Paul zit vol met persoonlijke accenten die de ruimte echt uniek maken. In het kookeiland is een nis geplaatst waar kleine voorwerpen zoals telefoons en sleutels snel opgeborgen kunnen worden. “Wij vinden het fijn om tijdens het eten onze telefoons op te bergen en deze nis is daar perfect voor”, aldus Anita. “Ook hebben we de koffiehoek expres op een centrale plek geplaatst waardoor je snel een kopje koffie pakt vanuit de woonkamer.”

Elegante styling

Het stel heeft gekozen voor een luxe Dekton werkblad met kleurrijke aders. Verder zijn de kastfronten van donkerbruin houtfineer in plaats van het tegenwoordig populaire zwart. “Zwart kan een ruimte wat doodslaan, dus kozen we voor donkerbruin om warmte toe te voegen aan de ruimte”, legt Anita uit. “Ook vonden we het leuk om dit keer te kiezen voor vitrinekasten met wijn- en speciaalbierglazen in op te bergen.” Deze toevoeging zorgt voor een vleugje elegantie

Service en vakmanschap van HenZom Keukens

De samenwerking met HenZom Keukens was voor Anita en Paul een plezierige ervaring. “Henri en Maurice brachten een perfecte combinatie van vakmanschap en een modern ontwerp”, sluit Anita af. “Ze waren betrokken en boden een persoonlijke service, van het eerste gesprek tot de uiteindelijke plaatsing van de keuken. Achteraf hebben ze zelfs een wijntje met ons gedronken in de gerealiseerde keuken. Wij zijn heel tevreden over het eindresultaat.”