Binnenkijken bij

Maaike en Lars

Binnenkijken bij Lars en Maaike: Een strakke keuken met hoogwaardige afwerking

Toen Lars en Maaike besloten hun keuken te vernieuwen, was het al snel duidelijk dat ze op zoek waren naar kwaliteit en een strakke uitstraling. Na uitgebreid onderzoek en bezoeken aan verschillende keukenzaken, kwamen ze bij HenZom Keukens terecht. Samen met hen realiseerden ze een keuken die zowel functioneel als stijlvol is. We spraken met Lars over de nieuwe keuken en zijn ervaringen met HenZom Keukens.

Op zoek naar de perfecte strakke keuken

De beslissing om een nieuwe keuken te plaatsen kwam niet uit het niets. “De keuken die erin zat, was al twaalf jaar oud en was niet onze stijl”, begint Lars te vertellen. “We wilden iets dat echt bij ons paste en beter in onze woning zou integreren.” Kwaliteit stond daarbij bovenaan hun lijst. “We hebben meerdere keukenleveranciers bezocht, maar pas bij HenZom vonden we precies wat we zochten. Ik merkte meteen aan hun keukenblokken en werkbladen dat ze materialen van kwaliteit gebruiken.”

Van idee tot uitvoering

De samenwerking met HenZom Keukens verliep soepel en productief. “We zijn samen aan tafel gaan zitten en begonnen met grove schetsen en ideeën”, vertelt Lars. “Maurice en Henri waren heel open en luisterden echt naar wat we wilden. Ze probeerden niet hun eigen voorkeuren door te drukken, maar gaven advies over hoe dingen slimmer konden. Ik weet zelf heel goed wat ik wil, maar zij vulden dat mooi aan met hele praktische adviezen. Uiteindelijk kwamen we samen tot de beste oplossing.”

Kwaliteit en functionaliteit hand in hand

Voor Lars en Maaike was het niet alleen belangrijk dat de keuken er goed uitzag, maar ook dat deze praktisch was ingericht. “We hebben een kleine verbouwing gedaan waarbij een muur werd verwijderd om meer ruimte te creëren. Hierdoor werd de keuken één grote ruimte, wat veel meer gezelligheid brengt”, legt Lars uit. Als chef-kok wist Lars precies welke apparatuur en opstelling nodig waren voor een efficiënte keuken. “We hebben samen met HenZom Keukens gekeken naar hoe we de ruimte het beste konden benutten.”

Moderne apparatuur voor een strakke keuken

In de kastenwand zit een bijzonder apparaat die je niet snel zal terugvinden in de gemiddelde keuken. “Dat is een Miele drukstoomoven”, aldus Lars. “Hiermee kun je voedsel snel en efficiënt bereiden terwijl alle voedingsstoffen behouden blijven. Hoewel ze bij HenZom normaal geen Miele-apparatuur verkopen, was het voor hen geen probleem om dit voor ons te regelen. Dat laat zien hoe goed ze met ons mee dachten.”

De stijl en afwerking: een linnen-look met een twist

Een ander opvallend kenmerk van de strakke keuken is de kastenwand. “De kasten hebben een soort linnen-look. Het voelt ook aan als linnen, al zijn de oppervlakken wel gewoon afneembaar.” Deze linnen-look wordt gecombineerd met zwarte elementen, zowel in de kasten als in het kookeiland, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. “We zitten vaak in de keuken. De eettafel staat in de buurt waardoor gezelligheid nooit ver te zoeken is. We zijn honderd procent tevreden met het resultaat.”