Binnenkijken bij

Michiel en Liesbeth

Binnenkijken bij Michiel en Liesbeth: een rustige strakke keuken voor hun jaren ’30 huis

Michiel en Liesbeth besloten hun oude keuken te vervangen tijdens de renovatie van hun jaren ’30 huis. Het resultaat is een prachtig ontworpen strakke keuken door HenZom Keukens die perfect aansluit bij de stijl en het karakter van hun woning. Michiel deelt hun ervaringen en de keuzes die ze maakten tijdens dit proces.

De aanleiding voor een nieuwe keuken

Michiel vertelt hoe de beslissing om hun keuken te renoveren tot stand kwam: “We hadden een oud huis en we twijfelden tussen verbouwen of verhuizen. Uiteindelijk besloten we een aanbouw achter het huis te plaatsen. Toen moest de oude keuken, die al 25 jaar oud was, er ook uit. De nieuwe keuken kwam op de plek van de oude, met een aanbouw van één meter achter de keuken en drie meter achter de eetkamer. Dit zorgde voor een doorgang tussen de twee ruimtes, waardoor een halfopen keuken ontstond. We hebben niet gekozen voor een volledig open keuken, want dan kunnen we enigszins in privacy koken.”

Belangrijke overwegingen

Bij het kiezen van de nieuwe keuken speelden verschillende factoren een rol. Michiel vertelt: “Ons huis is een jaren ’30 huis en we vonden het belangrijk dat de keuken bij het huis zou passen. We hadden niet al te veel ruimte, dus de keuken moest efficiënt ingedeeld zijn. Bij HenZom keukens dachten ze echt met ons mee en waren onze eigen ideeën en inbreng het uitgangspunt. Wij wilden graag geen circulaire afzuiging en zij hebben ervoor gezorgd dat de lucht naar buiten werd geleid.”

Design en uitstraling

Naast functionaliteit speelde ook het design een belangrijke rol. Michiel en Liesbeth hadden een duidelijk idee van de uitstraling die ze wilden. “We wilden een strakke keuken die paste bij de jaren ’30 stijl van ons huis”, vertelt Michiel. De keuken combineert klassieke elementen met moderne voorzieningen, waardoor een tijdloze uitstraling is gecreëerd die perfect past bij hun woning. De keuken is voorzien van stijlvolle kastjes en een werkblad met een marmerlook.

Samenwerking met HenZom Keukens

Michiel en Liesbeth waardeerde vooral het maatwerk en de klantgerichte aanpak van HenZom Keukens. “Ze dachten echt met ons mee en kwamen met oplossingen die perfect aansloten bij onze wensen”, zegt hij. Een specifiek voorbeeld betrof de kleine verspringing in de keuken vanwege de isolatie van de buitenmuur. “We kregen een smaller blad aan het einde van de keuken en dat kon niet met een standaardoplossing worden geregeld. Dat hebben zij goed voor ons verzorgd. Maurice nam écht de tijd voor ons. Daar zijn we heel blij mee!”