Binnenkijken bij

Özge en Remzi

Binnenkijken bij Özge en Remzi: Een moderne keuken met kookeiland als pronkstuk

Ontdek het inspirerende verhaal van Özge en Remzi, die bij het betrekken van hun nieuwbouwhuis de kans kregen om hun droomkeuken in hun eigen stijl te realiseren. Met de hulp van een binnenhuisarchitect en HenZom kwamen zij tot een prachtige moderne keuken. Lees verder en laat je inspireren door hun creatieve indeling en unieke blik op de ideale keukenruimte.

Hoe zijn jullie bij HenZom uitgekomen?

Bij de zoektocht naar de gewenste keukenspecialist keken Özge en Remzi naar voorbeelden van keukens op internet, zoals via social media platformen als Pinterest. Uiteindelijk kwamen zij uit bij HenZom. “We waren specifiek op zoek naar een donkerbruin keukenfront”, legt Özge uit. “We wilden graag een donkere keuken maar we vonden zwart een te harde kleur. Op de website van HenZom zag ik mooie keukens staan in de kleuren waar we naar zochten. Het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht! Het donkerbruine front in onze keuken is precies wat we zochten en zorgt voor een prachtig verlichtend effect in de ruimte.”

De Perfecte Keuken met Kookeiland

Het kookeiland is écht het pronkstuk van de keuken en is naast mooi ook nog eens heel functioneel. Özge legt uit: “We wilden graag een keuken met kookeiland omdat het een moderne uitstraling heeft en veel werkruimte biedt. Het kookeiland is voorzien van een prachtig keramisch werkblad van Arte, genaamd ‘Ugento Softglans’. Het was echt mijn droom op een keuken met kookeiland te hebben aangezien ik dat heel mooi vind. Wij houden echt van koken en het is heerlijk om lekkere gerechten aan het kookeiland voor te bereiden.”

Een Heerlijke Plek voor Gezelligheid

Özge en Remzi hebben gekozen voor Siemens-apparatuur, waaronder een studioline koffiezetapparaat. “We genieten heel erg van de koffie die we hiermee kunnen zetten”, vertelt Özge. “Daarnaast hebben we een combimagnetron een stoomoven en een kookplaat met flexzones. We hebben echt altijd familie of vrienden over de vloer en ik kook dan met liefde voor ze. Wij hebben een Turkse afkomst en bij gezelligheid hoort dan ook lekker eten. Onze apparaten maken het heel makkelijk om heerlijke gerechten te maken. De ovens zijn bijvoorbeeld heel makkelijk in te stellen zodat je tussendoor even iets anders kunt doen en ze zorgen ervoor dat het eten nooit zal verbranden door hun slimme standen.”

De Keuken als Ontmoetingsplek

Naast mooi en functioneel wilden Özge en Remzi van hun keuken ook een gezellige ontmoetingsplek maken. “We zitten eigenlijk amper aan de eettafel”, lacht Özge. “Onze keuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook om samen te komen met familie en vrienden. We zitten eigenlijk de hele dag door aan ons kookeiland. Het is heel vanzelfsprekend en de ruimte is echt een leefkeuken geworden waar wij samen met onze kinderen kunnen ontbijten, lunchen én avondeten.

“We kregen ook heel goed advies van Henri en Maurice”, vervolgt Özge. “Zij stelden bijvoorbeeld voor om de barkrukjes niet naast elkaar te plaatsen maar om deze juist om de kopse kant heen te positioneren. Dit heeft heel goed uitgepakt want op deze manier hebben wij veel makkelijker contact met elkaar.”

Hoe was de service van HenZom?

“Die was eigenlijk heel fijn”, vertelt Özge. “Ze namen echt alle tijd voor ons en ze waren totaal niet opdringerig. Ze luisterden heel goed naar onze wensen en gaven op basis daarvan tips en advies. Ook de communicatie verliep heel soepel en ik kan ze altijd bellen als ik nog vragen heb. Wanneer er dingetjes niet helemaal klopten dan losten ze dat eigenlijk meteen weer op. We zijn echt heel blij met onze keuken en het is mooier geworden dan we hadden verwacht!”