Binnenkijken bij

Laura en Rick

De warme zwarte keuken biedt volop ruimte om in te bewegen, in te koken en in op te bergen

Toen ze dit huis kochten, besloten Rick en Laura de keuken fors uit te breiden met een aanbouw. Zo realiseerden ze deze riante eetkeuken, in een moderne en warme zwarte houtlook, gecombineerd met een stoer, muisgrijs werkblad.

De oude ‘grens’ van de keuken is nog zichtbaar: de koof met verlichting boven het kookeiland zit op de plek van de oude muur. Een aanzienlijk verschil dus! De uitbouw schiep ruimte voor een brede, hoge wand, een kookeiland met barstoelen en eettafel. ‘We zagen de keukenindeling in grote lijnen al zo voor ons’, vertelt Laura. ‘We hebben een aantal keukenzaken bezocht en bij HenZom Keukens werden we het beste geholpen. De adviezen van Henri Zomer waren helder en duidelijk en we vonden er deze mooie zwarte keuken. Daar hebben we zelf de ombouw voor laten maken. HenZom heeft de keuken daarin geplaatst.’

Keukenapparatuur
De keuken biedt volop ruimte om in te bewegen, in te koken en in op te bergen. Rick en Laura wensten en kregen een stoomoven en een inductieplaat met de afzuiging erin geïntegreerd. Het eiland is echt om aan te koken en te zitten. In de hoge wand is er nog een royaal extra werkblad (stoer dik keramiek) met een Franke-kraan en wasbak die in passend zwart zijn uitgevoerd.

Het brede wandmeubel is rijk uitgerust met keukenapparatuur, kasten en laden, maar blijft open in het aanzien door de grote nis met aanrecht en koffieapparaat. De achterwand sierden Rick en Laura zelf met het speelse tegelpatroon dat de openheid nog eens benadrukt.

Leefkeuken
Het resultaat is een mooie leefkeuken die uitnodigt om veel tijd in door te brengen. ‘De kinderen zijn nog klein, maar zeker voor de toekomst was dat wel ons idee: een plek waar je samen kunt zijn. Daarom hebben we de schuifdeuren ertussen naar de woonkamer, zodat je er rustig met visite kunt zitten terwijl de kinderen lekker in de kamer zitten te spelen. Dat is mooi gelukt, we zijn er heel blij mee.’