Binnenkijken bij

Pauline en Marco

Een zwart-bruine houtlook keuken met een licht gemarmerd keukenblad

Ze verbonden keuken en bijkeuken met elkaar en realiseerden daarmee de grote leefkeuken die ze zo graag wilden. Voor het ontwerp gaven Pauline en Marco carte blanche aan HenZom Keukens en waren meteen verkocht toen Maurice Zomer dit plan presenteerde.

‘Van de tekening vond ik het nog lastig aflezen’, vertelt Pauline lachend. ‘Maar toen ik dit ontwerp in 3D zag, wist ik meteen: dit gaat het worden.’ Het is een moderne keuken geworden met een zeer warme uitstraling. Eiland en hoge wand zijn uitgevoerd in een zwart-bruine houtlook die in het zonlicht een fraaie gouden glinstering krijgt. De combinatie met het lichte, gemarmerde keukenblad is tijdloos. ‘Het is een dekton keukenblad; fantastisch in het gebruik! Je ziet er geen enkel vlekje of krasje op.’

Kastruimte en keukenapparatuur
Het kookeiland voorziet rijkelijk in kastruimte. De Quooker en spoelbak zijn mooi passend uitgevoerd in zwart en de vaatwasser van AEG heeft een ‘liftje’ om het in- en uitruimen te vergemakkelijken. ‘We wilden eigenlijk een vaatwasser op hoogte, maar dat zou in de hoge wand de symmetrie weghalen. Dit is een prima alternatief.’ De keukenapparatuur (twee ovens, koelkast, inductieplaat) is verder allemaal van NEFF.

Koffiehoekje
Fijn is het sfeervolle koffiehoekje, met nog twee grote laden eronder. De sfeer wordt gemaakt door de vernuftige designlamp van Jansen & De Bont die met simpele handbewegingen in te stellen is op de gewenste kleur en sterkte. Ook de stijlvolle lamp boven het eiland is van Jansen & De Bont.

‘We hebben er geen enkele kanttekening bij’, zo kijkt Pauline terug op de totstandkoming van de nieuwe leefkeuken. ‘Toen de oude keuken eruit ging hebben we van HenZom zelfs een tijdelijk leenblokje gehad waarop we konden koken. Alle afspraken werden nagekomen en de installatie werd door een fijne monteur gedaan. Echt vakwerk!’