Binnenkijken bij

Marlijn en Stef

Binnenkijken bij Marlijn en Stef: Een ruime lichte keuken voor het hele gezin

Marlijn en haar man Stef hebben onlangs hun keuken laten bouwen door HenZom. Ze zijn verhuisd naar Borne omdat Marlijn daar een huisartsenpraktijk kon overnemen. In dit artikel nemen we een kijkje in hun keuken en horen we Marlijn’s ervaringen en keuzes tijdens het hele proces.

De zoektocht naar de perfecte keuken

Marlijn had al een duidelijk idee van wat ze wilde voor haar nieuwe keuken. Ze wilde een ruime keuken met een groot kookeiland, een plek waar ze kon bakken en koken. “Eerst dachten we aan een zwarte keuken”, vertelt Marlijn. “Maar bijna iedereen heeft tegenwoordig een zwarte keuken. Tijdens onze zoektocht naar meubels kwamen we langs een winkel waar alles een mooie lichte zandkleur had. Daar werden we eigenlijk gelijk blij van. We hebben toen bij HenZom kleurenstaaltjes naast elkaar gelegd en zijn we uiteindelijk bij een prachtige lichte beige kleur uitgekomen.

“Ik word erg blij van de ruimte die we hebben in de keuken”, vervolgt Marlijn. “Stef heeft een grote familie en met verjaardagen kunnen we gezellig rondom het kookeiland staan of aan de eettafel zitten. Alles is binnen handbereik en er is veel opslagruimte in de lades. Daarnaast vind ik onze wijnkoeling prachtig om naar te kijken en we hebben er heerlijke wijnen in liggen.”

De keuze voor HenZom

Marlijn en Stef besloten om samen te werken met HenZom, een lokale keukenleverancier.

“We halen graag onze producten en diensten bij lokale ondernemers”, aldus Marlijn. “We hoorden goede verhalen van familie en vrienden over HenZom dus dan ga je daar kijken. De eerste afspraak voelde gelijk goed en er werd gewoon heel goed meegedacht. Daarnaast is het ook gewoon heel fijn dat het zo dichtbij zit zodat je even langs kan gaan wanneer je iets wilt weten.”

Advies en praktische oplossingen

Marlijn en Stef kregen voornamelijk advies van HenZom over de indeling en de keuze van de apparatuur. Ze wilden graag een kookeiland, maar Marlijn wilde geen koffiezetapparaat op het eiland vanwege de rommelige uitstraling. Samen met HenZom kwamen ze tot een oplossing: een inbouw koffiemachine met drie apparaten in de wand. Daarnaast werd er nagedacht over de positionering van de koelkast en andere praktische aspecten van de keuken.

“De gouden tip van Henri was toch wel om naar de fabriek van ARTE te gaan”, vertelt Marlijn. “Daar kan je namelijk de ARTE werkbladen in het groot zien. Toen we daar aankwamen, vonden we het er veel minder mooi uitzien dan we verwacht hadden op basis van het staaltje. Door die tip hebben wij nu een prachtig werkblad uitgekozen die goed aansluit bij onze keuken. Je kijkt er toch elke dag naar.”