Binnenkijken bij

Barbara en Robin

Binnenkijken bij Robin en Barbara: een sfeervolle lichte keuken die perfect is voor het hele gezin

Van een bescheiden keuken naar een ruime woonkeuken: ontdek het verhaal van Robin en Barbara, een stel dat hun keuken een indrukwekkende transformatie gaf met behulp van HenZom Keukens. Lees verder om te ontdekken hoe deze keukenvernieuwing een warme en functionele leefruimte heeft gecreëerd voor het hele gezin.

Hoe zijn jullie bij HenZom beland?

Bij het betreden van het huis van Robin en Barbara wordt direct duidelijk dat hier een succesvolle keukenverbouwing heeft plaatsgevonden. “Twee jaar geleden begonnen we met het idee om onze woning uit te breiden”, vertelt Barbara. Haar man Robin vult aan: “We wilden meer ruimte creëren in de keuken om te koken én om te leven. Met het uitbouwen van de ruimte hebben we ook de vloer en de keuken aangepakt. We vinden het allebei belangrijk om lokale ondernemers te ondersteunen. Uiteindelijk zijn we via vrienden bij HenZom Keukens terechtgekomen.”

De wensen rondom de nieuwe keuken

Het stel had duidelijke wensen voor hun nieuwe keuken. “We wilden een ruimere keuken waar we met het gezin comfortabel om elkaar heen kunnen bewegen”, zegt Robin. “We hadden behoefte aan meer opbergruimte en een functionele indeling”, voegt Barbara toe. “Ik had altijd al gedroomd van een koffiehoekje. Tijdens het verbouwingsproces kwam die wens tot leven en HenZom heeft dit perfect toegepast. Het zorgt voor een hele gezellige sfeer in huis!”

Robin vervolgt: “We wilden ook graag een lichte keuken dus we hebben voor lichte kastjes gekozen. Daarentegen hebben we een warm DEKTON-werkblad met speelse elementen in het blad verwerkt. Het voegt echt een warme sfeer toe waardoor het de ruimte echt gaat leven en niet te kil wordt.”

Wat vinden jullie het fijnste aan de nieuwe lichte keuken?

“Het eiland is een van mijn favoriete delen”, vertelt Barbara. “Als Robin of ik aan het koken is dan ben je toch erg betrokken bij de rest van het huis. De kookplaat kijkt richting een van de stoeltjes. Daar zit vaak een van onze kinderen en dan kletsen we gezellig met elkaar. Eigenlijk vind ik de hele keuken fijn, maar ik zou ook zeker het koffiehoekje noemen!”

“Voor mij is het gebruikersgemak van de keuken een groot pluspunt”, aldus Robin. “Alles is slim ingedeeld en de lades gaan soepel open. De apparaten werken goed en alles zit op de juiste plek. Ook de strakke lijnen en het oog voor detail spreken mij erg aan. De keuken is functioneel én mooi!”

De service van HenZom Keukens

“Maurice van HenZom was zeer flexibel en betrokken bij het hele proces,” vertellen Robin en Barbara. “Hij dacht verder dan alleen de keuken en heeft ons bijvoorbeeld ook geholpen met het lichtplan van de spotjes. Als er een probleem was dan werd dat snel weer opgelost. Wij zijn erg blij met onze nieuwe keuken!”