Binnenkijken bij

Annemieke en Peter

Binnenkijken bij Annemieke en Peter: een zwarte keuken met houten elementen die fungeert als het middelpunt in huis

Vanaf 2015 wonen Annemieke en Peter met veel plezier in hun huis, maar de keuken was altijd een onderdeel wat niet helemaal naar wens was. Zij besloten de stap te zetten en HenZom Keukens in de arm te nemen voor een verbouwing. Hieronder vertelt Annemieke meer over het proces rondom de keukenverbouwing en de samenwerking met HenZom.

Van een krappe hoekkeuken naar een ruime woonkeuken

“In 2015 kochten we het huis waar we nu met veel plezier wonen”, begint Annemieke te vertellen. “Dit huis hadden we gekocht van een persoon die meedeed met het tv-programma ‘uitstel van executie’. De keuken die we overnamen was daarom nieuw, maar wel klein en met weinig werkruimte.”

Een verbouwing door HenZom Keukens

“Omdat de keuken nog nieuw was, hadden we niet meteen de behoefte om hem te laten verbouwen”, vervolgt Annemieke, “maar na een paar jaar waren we echt aan een nieuwe keuken toe. We kenden Henri en Maurice van HenZom Keukens goed, dus de beslissing was snel gemaakt. Maurice heeft ons geholpen met het opdoen van inspiratie en het ontwerpen van de keuken. Het ontwerp sprak ons erg aan, dus daar zijn we mee aan de slag gegaan.”

Beter betrokken bij de rest van de woning

Een van de belangrijkste doelen was om de meer ruimte te creëren, waardoor er is gekozen voor een schiereiland dat wat uitsteekt. “Als je aan het koken bent dan kijk je het huis in en kun je ook de mooie vijver bij ons voor het huis zien”, aldus Annemieke. “Dat vinden wij een erg fijn gevoel. Ook is er nu veel meer werkruimte om te koken. Onze oude keuken voelde afgesloten, dus we wilden meer betrokkenheid bij de woonkamer, en dat is gelukt!”

Een zwarte keuken met houten elementen

De keukenrenovatie bracht niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetische verbeteringen. “Maurice stelde voor om zwarte keuken te combineren met houten fronten”, zegt Annemieke. “Wij waren erg gecharmeerd van die houten fronten in de showroom dus die keuze was snel gemaakt. De keuken voelt zo ook meer als een meubel dan een echte keuken, waardoor het heel fijn in de ruimte past.” Daarnaast werd een extra werkblad toegevoegd aan de ruimte, wat resulteerde in een heerlijk wijn- en koffiebarretje.

Veel lichtinval in de keuken

Een andere opvallende verbetering was het aanpassen van de verbinding met de tuin door middel van een glazen pui tot aan de grond. “Dit geeft enorm veel lichtinval en verbindt de keuken met onze tuin,” legt Annemieke uit. “Hiervoor was het een stukje donkerder en aangezien we een zwarte keuken hebben vonden we het wel belangrijk om meer licht in de ruimte te laten.”

De service van HenZom Keukens

Annemieke en Peter waren niet alleen blij met het eindresultaat, maar ook met de service van HenZom Keukens. “Iedereen deed wat hij zei dat hij zou gaan doen”, merkte Annemieke op. Ze waren voorbereid op mogelijke tegenslagen, maar die deden zich niet voor. “Het verliep allemaal op rolletjes en enkele kleine problemen werden snel opgelost”, zegt ze tevreden. Al met al een geslaagd project!