Binnenkijken bij

Emma en Matthys

Binnenkijken bij Emma en Matthys: een sfeervolle zwarte keuken met kookeiland

In het hart van Emma en Matthys’ prachtige nieuwbouwwoning bevindt zich een sfeervolle keuken, die als het ware het kloppende hart van hun huis vormt. Twee jaar geleden begon het avontuur van het bouwen van hun nieuwbouwhuis, en bij dit project hoorde ook de realisatie van hun nieuwe droomkeuken. Het stel vond hun ideale keukenpartner in HenZom Keukens, en het resultaat is een keuken waarin koken en gezelligheid hand in hand gaan.

Het proces rondom de nieuwe zwarte keuken

Emma vertelt over het proces dat leidde tot hun prachtige nieuwe zwarte keuken. “We kwamen in contact met HenZom Keukens via Maurice, die mijn collega was in de zorg,” legt ze uit. “Toen we de keukens in hun showroom zagen, waren we gelijk verkocht. We twijfelden nog wel of we een witte of zwarte keuken wilden hebben. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een zwarte keuken en daar zijn we heel erg blij mee!”

Altijd een sfeervolle keuken

De keuken van Emma en Matthys biedt meer dan alleen functionaliteit; het is een plek waar sfeer en gezelligheid centraal staan. “Het Bora afzuigsysteem wat tegenwoordig vaak wordt aangeraden sloot niet aan bij onze smaak, dus toen zijn we samen met Maurice gaan zoeken naar een alternatief. We hebben gekozen voor een in het plafond verwerke afzuigkap die omringd is door spotjes. Deze spotjes en de andere lichten in onze keuken zijn dimbaar waardoor we op elk moment een heel sfeervolle ruimte kunnen creëren. Wij vinden deze oplossing echt heel mooi!”

Als fervente koffieliefhebbers wilden Emma en Matthys ook graag een speciale plek in de keuken om de koffie te bereiden. Het resultaat is een gezellig koffienisje waar ze rustig kunnen genieten van het bereiden en drinken van hun kopje koffie.

Een heerlijke plek om te koken

“In ons vorige huis hadden we minder ruimte in de keuken en dat was soms wat onhandig”, legt Emma uit. “Dankzij het kookeiland hebben we nu een grote werkplek waar we alles kwijt kunnen en lekker bezig kunnen zijn zonder ons zorgen te maken over ruimtegebrek.” Het kookeiland is niet alleen praktisch, maar het zorgt ook voor meer gezelligheid tijdens het koken. “Als we vrienden en familie over de vloer hebben, is er plaats voor iedereen aan de eettafel terwijl ik bezig ben in de keuken,” zegt Emma. “Dat brengt echt een fijne sfeer met zich mee en je houdt altijd contact met elkaar.”

De service van HenZom Keukens

Het proces van het realiseren van een nieuwe keuken brengt vaak uitdagingen met zich mee, maar Emma en Matthys zijn vol lof over de samenwerking met HenZom Keukens. “Het voelde echt als een samenwerking,” zegt Emma. “Maurice was altijd behulpzaam en dacht goed met ons mee. We moesten best vaak de planning aanpassen, maar dat was bij HenZom geen enkel probleem. Ze waren heel flexibel! Ook heeft Maurice ons waardevolle tips en adviezen gegeven rondom de indeling van onze keuken. De samenwerking was top!”